SE*Sailons.se

Sibirisk katt är en naturlig ras som har utvecklats i Ryssland under många århundraden. En Sibirisk katt är kraftig och muskulös. Den växer långsamt och anses inte vara fullvuxen förrän vid fem års ålder. Den ska ha stora runda tassar, medellång svans och en kort kraftig hals.


Den Sibiriska katten har ett väldigt trevligt temperament – de är pratsamma, sociala och läraktiga. En del säger att de är ”hundlika” och anspelar då på att katterna ofta är där människorna är. De är också mycket aktiva katter som tycker om att leka och lära sig saker, samtidigt som de naturligtvis också är keliga och tycker om människors sällskap. Helt klart är de stora personligheter och mycket egensinniga individer. Två sibiriska katter är inte två sibbar utan två enskilda individer.


Rasstandard


Storlek

Medium till stor


Huvud

Massivt och lite längre än brett. Pannan är bred och lätt rundad. Höga kindben. Bred nos. Profilen har en svag inbuktning, men inget stop. Hakan är svagt vikande.


Öron

Medium, öppna i basen med runda öronspetsar. Svagt lutade framåt och med bra bredd emellan.


Ögon

Stora, lätt ovala och snedställda i placeringen. Alla färger är godkända.


Kropp

Kraftig benstomme. Benen är medium höga och formar en rektangel med kroppen. Tassarna är stora och runda.


Svans

Medium lång med rundad svanstipp.


Päls

Mycket tät päls som inte får ligga tätt till kroppen. Överpälsen är vattenavstötande och känns något hård vid beröring.Källa: Sällskapet sibirisk katt

http://www.sibiriskkatt.se/sibirisk-katt/